Način pripreme
Isecite luk sitno. Ugrejte ulje i maslinovo ulje u dubokoj posudi na vatri i stavite luk da se dinsta. Dodajte šargarepu, isečenu na krugove.
U drugoj posudi kratko zapecite semenke korijandera i kumina, koliko da puste miris. Prebacite u avan i izmrvite.
Očistite pileći file od žilica i isecite na krupnije kocke. Dodaje meso u posudu u luk i šargarepu. Začinite solju i biberom. Po želji dodajte četvrtinu kašičice ljute paprike.
Pormešajte, pojačajte ringlu i pržite kratko, dok meso ne dobije zlatnu boju. Začinite kašičicom kumina i korijandera, kašičicom karija u prahu i prstohvatom cimeta. Dodajte konzervu paradajza, promešajte, smanjite vatru i ostavite jelo da se kratko krčka.
Nakon toga sipajte telgu leblebija i ostavite da se krčka još 10-12 minuta. Isecite suve šljive krupnije i dodajte u jelo.
Stavite veliku kocku maslaca u janiju sa leblebijama i poklopite.
Kuvajte još minut-dva i skinite jelo sa vatre. Iseckajte vezu svežeg peršuna i pospite gotovu janiju sa leblebijama, piletinom i suvim šljivama.