Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa leblebijama, piletinom i šljivama

Janija sa leblebijama, piletinom i šljivama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Janija sa leblebijama, piletinom i šljivama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Kada janija nije prosto janija, nego pravo kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g, od grudi
  • leblebije - 400 g
  • paradajz - 400 g
  • suve šljive - 100 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pileći bujon - 400 ml
  • kumin - 1 kašičica, semenke
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kari - 1 kašičica
  • limun - 1 komad
  • peršun - ½ veze
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk sitno. Ugrejte ulje i maslinovo ulje u dubokoj posudi na vatri i stavite luk da se dinsta. Dodajte šargarepu, isečenu na krugove.

U drugoj posudi kratko zapecite semenke korijandera i kumina, koliko da puste miris. Prebacite u avan i izmrvite.

Očistite pileći file od žilica i isecite na krupnije kocke. Dodaje meso u posudu u luk i šargarepu. Začinite solju i biberom. Po želji dodajte četvrtinu kašičice ljute paprike.

Pormešajte, pojačajte ringlu i pržite kratko, dok meso ne dobije zlatnu boju. Začinite kašičicom kumina i korijandera, kašičicom karija u prahu i prstohvatom cimeta. Dodajte konzervu paradajza, promešajte, smanjite vatru i ostavite jelo da se kratko krčka.

Nakon toga sipajte telgu leblebija i ostavite da se krčka još 10-12 minuta. Isecite suve šljive krupnije i dodajte u jelo.

Stavite veliku kocku maslaca u janiju sa leblebijama i poklopite.

Kuvajte još minut-dva i skinite jelo sa vatre. Iseckajte vezu svežeg peršuna i pospite gotovu janiju sa leblebijama, piletinom i suvim šljivama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: