Janija sa teletinom i leblebijama

Janija sa teletinom i leblebijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Janija sa teletinom i leblebijama1 / 2
12/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Interesantno jelo od teletine i leblebija koji planiramo da probamo veoma skoro"

Potrebni sastojci

  • teletina za kuvanje - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • šaragrepa - 2 komada
  • krompir - 1 komad
  • leblebije - 400 g, tegla, kuvane
  • paradajz pire - 4 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • maslinovo olje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - po ukusu
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo ga na male teleće zalogaje.

Ispržimo ih u maslinovom ulju oko 10 minuta. Dodajemo isečen luk i šaragrepu.

Poklapamo i dinstamo oko 20 minuta.

Dodajemo so, začine i paradajz pire.

Promešamo dobro i dodajemo isečen krompir.

Smanjujemo vatru, pokrivamo vodom i poklapamo.

Kada je krompir skoro skuvan, izvadimo lovorov list i dodajemo leblebije u paprikaš.

Ako ima potrebe dolivamo još malo vode i kuvamo janiju sa teletinom i leblebijama 40 minuta mešajući s vremena na vreme.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: