Janija sa piletinom

Janija sa piletinom
Fotografije: Paulina Stoyanova
02/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Ako stavite i devet šljiva nećete pogrešiti. A ako želite da naučite kako se pravi ukusna janija sa piletinom pažljivo pročitajte recept"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 kg
  • ulje - ½ šolje
  • luk - 2 kg
  • voda - 2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • belo vino - 1 šolja
  • so - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 200 g, isečen na kockice
  • peršun - pola veze
  • šljive - 8 komada, po želji, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso, ocedimo i propržimol u šerpi sa ugrejanim uljem.

Oljuštimo luk i isečemo na polumesec. Postepeno dodajemo u meso, pažljivo mešamo.

Sipamo vodu i posolimo, ostavljamo luk da se kuva, treba da se dinsta i smanjiće obim. Ako imate suve šljive stavite ih zajedno sa lukom, tako je po originalnom receptu. Ja nisam imala, pa nisam stavila.

Kad luk smanji obim, a meso je skoro skuvano, stavljamo vino, biber, lovorov list, alevu papriku i paradajz.

Jelo ne treba da bude na jakoj vatri, nego da se krčka. Kuvamo dok potpuno ne bude gotovo meso. Kad sklonimo meso, stavljamo sitno iseckan peršun.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: