Janija sa piletinom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Janija sa piletinom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako stavite i devet šljiva nećete pogrešiti. A ako želite da naučite kako se pravi ukusna janija sa piletinom pažljivo pročitajte recept"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 kg
  • ulje - ½ šolje
  • luk - 2 kg
  • voda - 2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • belo vino - 1 šolja
  • so - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 200 g, isečen na kockice
  • peršun - pola veze
  • šljive - 8 komada, po želji, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso, ocedimo i propržimol u šerpi sa ugrejanim uljem.

Oljuštimo luk i isečemo na polumesec. Postepeno dodajemo u meso, pažljivo mešamo.

Sipamo vodu i posolimo, ostavljamo luk da se kuva, treba da se dinsta i smanjiće obim. Ako imate suve šljive stavite ih zajedno sa lukom, tako je po originalnom receptu. Ja nisam imala, pa nisam stavila.

Kad luk smanji obim, a meso je skoro skuvano, stavljamo vino, biber, lovorov list, alevu papriku i paradajz.

Jelo ne treba da bude na jakoj vatri, nego da se krčka. Kuvamo dok potpuno ne bude gotovo meso. Kad sklonimo meso, stavljamo sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: