Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Pečeni sendviči sa pohovanom piletinom i čedar sirom

Pečeni sendviči sa pohovanom piletinom i čedar sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k100
Pečeni sendviči sa pohovanom piletinom i čedar sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 10
03/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ljubav prema sendvičima je uvek podeljena - naprave se s ljubavlju i pojedu se sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad
  • pileći file - 300 g, grudi
  • brašno - 100 g, belo
  • mrve hleba - 100 g
  • ulje - za prženje
  • čedar sir - 10 - 12 komada, listići
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • biber
  • so
  • dresing od belog luka
  • maslac - 250 g
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 veza
  • za garnir
  • sos marinara - 1 tegla
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na žulijene. Posolite h i pobiberite.

Umutite jaja u činiji. U drge dve posude stavite brašno i mrve za valjanje.

Pileće filee prvo stavite u brašno, zatim u umućen jaja, a onda u mrve hleba. Pohujte piletinu u zagrejanom maslinovom ulju dok ne porumeni.

Otopite maslac. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka. Iseckajte peršun i dodajte i njega. Promešajte i sklonite sa vatre.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podelite francuski hleb na 3 ili 4 jednaka dela. Izdubite unutrašnjost svakog parčeta. Pokrijte ih listićima čedar sira i preko staivte pileće filee.

Poklopite gornjim delom hleba i premažite sa dresingom od belog luka. Uvijte svaki sednvič u alu foliju i poređajte u tavu.

Prebacite sendviče u rernu i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Servirajte ih tople i garnirane sa sosom Marinara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: