Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica sa jabukama i konjakom

Teleća džigerica sa jabukama i konjakom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Teleća džigerica sa jabukama i konjakom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Poštovaoci gurme kuhinje će ceniti ovo neverovatno jelo - teleća džigerica sa jabukama i konjakom"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 800 g
  • sveže mleko - 1 l
  • komorač - 1 glavica
  • jabuke - 2 komada
  • belo vino - 200 ml
  • konjak - 50 ml
  • brašno - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • peršun - 1/2 veze
  • žalfija - 1/2 veze
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleću džigericu potopite u sveže mleko na nekoliko sati, najbolje da to uradite veče pre.

Isecite komorač na tanke listiće, a jabuke na polumesece. Dinstajte ih u zagrejanoj posudi sa maslacem. Dodajte listove žalfije. Iseckajte mirođiju i peršun i dodajte ih. Posolite i dodajte šećer. Sipajte konjak. Kuvajte dok aroma alkohola ne ispari.

Isecite džigericu na komade, posolite i pobibberite. Pomešajte u činiji brašno sa dimljenom alevom paprikom i prstohvatom soli.

Uvaljajte komade džigerice i pržite ih u zagrejanom ulju. Kada se džigerica isprži, sipajte belo vino. Sačekajte da se smesa redukuje i dodajte kocku maslaca, da se sos glazira.

Garnirajte teleću džigericu sa jabukama i komoračem i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: