Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pasterizovana teleća džigerica

Pasterizovana teleća džigerica

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pasterizovana teleća džigerica
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Jednostavne ideje za pametne domaćice - vidite kako da napravite jednostavno i brzo sterilisanu teleću džigericu"

Potrebni sastojci

  • iznutrice - crna i bela teleća džigerica
  • so
  • ulje - 1 šolja na 10 kg džigerice
* merne jedinice

Način pripreme

Džiigerica se stavlja u šerpu, preliva se vodom, teko toliko da je prekrije i kuva se (nakon što provri) 10 minuta. Cilj tog kuvanja je da se džigerica stvrdne, da se lako seče.

Nakon što je spremna za sečenje, vadi se iz šerpe, a voda se prosipa. Ostavljamo džigericu da se prohladi toliko da možemo da je sečemo i isečemo je na male zalogaje.

Isečena džigerica se sipa u veliku posudu za pečenje i dinsta se zajedno sa uljem i solju po ukusu, dok voda ne ispari i džigerica ne počne da dobija koricu.

Čim je džigerica gotova, sklanjamo ja sa ringle i ostavljamo da se prohladi. Nakon toga je punimo u male, oprane i potpuno suve teglice.

Nakon što napunimo, ravnomerno raspoređujemo i bujon, koji se stvorio u posudi.

Tegle dobro zatvaramo i poređamo ih u posudu u kojoj možemo da ih kuvamo, punimo vodom, tek toliko de prekrije sve tegle i stavljamo da se kuvaju 30-40 minuta nakon što voda provri.

Nakon toga sklanjamo s vatre i ostavljamo da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: