Način pripreme
Džiigerica se stavlja u šerpu, preliva se vodom, teko toliko da je prekrije i kuva se (nakon što provri) 10 minuta. Cilj tog kuvanja je da se džigerica stvrdne, da se lako seče.
Nakon što je spremna za sečenje, vadi se iz šerpe, a voda se prosipa. Ostavljamo džigericu da se prohladi toliko da možemo da je sečemo i isečemo je na male zalogaje.
Isečena džigerica se sipa u veliku posudu za pečenje i dinsta se zajedno sa uljem i solju po ukusu, dok voda ne ispari i džigerica ne počne da dobija koricu.
Čim je džigerica gotova, sklanjamo ja sa ringle i ostavljamo da se prohladi. Nakon toga je punimo u male, oprane i potpuno suve teglice.
Nakon što napunimo, ravnomerno raspoređujemo i bujon, koji se stvorio u posudi.
Tegle dobro zatvaramo i poređamo ih u posudu u kojoj možemo da ih kuvamo, punimo vodom, tek toliko de prekrije sve tegle i stavljamo da se kuvaju 30-40 minuta nakon što voda provri.
Nakon toga sklanjamo s vatre i ostavljamo da se ohlade.