Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Parfe»Parfe sa malinama

Parfe sa malinama

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Parfe sa malinama
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Izuzetan letnji desert za sve koji ne mogu da žive bez slatkog"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, odvojena belanca i žumanca
  • šećer - 4 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • kakao - 1 kašika
  • pavlaka - 600 g, kisela + 100 ml zaslađena, slatka
  • malina - 300 g, + dodatno za ukras
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • želatin - 1 i 1/2 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutite belanca sa šećerom u tvrd sneg, dodajte žumanca uz neprestano mućenje, na kraju dodajte kašiku po kašiku brašna, kakaa i dodatno umutite. Po želji možete da napravite belu koru, dodajući 4 kašike brašna bez kakaa.

Sipajte smesu u kalup prečnika oko 26 cm, pre toga postavljen papirom za pečenje, ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stpeni. Gotova kora se ostavlja da se ohladi.

Za parfe pasirajte očišćene maline sa šećerom i dodajte kiselu pavlaku. Dobro umutite, a odvojeno umutite slatku pavlaku i promešajte je lagano i špažljivo u smesu sa malinama.

Želatin se sprema na standardan nančin - natopi se prema uputstvu u hladnoj vodi, rastapa se ali ne da provri i dodaje se u parfe.

Stavite koru u kalup sa pokretnim zidovima. Odozgo sipajte parfe od maline i stavite u frižider na 4-5 sati da se stegne. Nakon toga se odozgo gusto ukrašava sa malinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: