Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa paradajzom i origanom

Hleb sa paradajzom i origanom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Hleb sa paradajzom i origanom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
"Ne trebaju vam komplikovana jela, treba vam samo komad hleba sa paradajzom i origanom"

Potrebni sastojci

  • sok od paradajza - 120 ml
  • sušeni paradajz - 50 g
  • voda - 120 ml, hladna
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • origano - 1 supene kašike
  • šećer - 1 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 350 g, tip 500
  • ražano brašno - 150 g
  • voda - 120 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 1 supena kašika (7 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera i malo brašna. Ostavite da se aktivira na toplom 10 minuta.

Ugrejanu posudu sipajte sok od paradajza i začinite origanom. Isecite krupnije nekoliko čenova belog luka i dodajte. Posolite i ostavite sos da se krčka. Kad se sos zgusne skinite sa vatre, izvadite beli luk i ostavite kratko da se ohladi.

Isecite sušeni paradajz. Sipajte 350 g belog brašna u posudu i dodajte kašičicu soli, nakon toga sipajte i 150 g ražanog brašna. Dodajte kvasac, 2-3 supene kašike maslinovog ulja iz paradajza i 150 ml vode. Promešajte i dodajte sos od paradajza i iseckani suvi paradajz.

Sve zajedno pormešajte, u ovoj etapi testo treba da bude lepljivo. Prebacite u namazanu posudu, pokrijte folijom i ostavite pola sata da nadođe.

Kad hleb nadođe, udarajte testo nekoliko puta o radnu površinu i stavite u kalup za hleb. Namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: