Način pripreme
Pripremam testo u uređaju za mešenje hleba. Ako nemate možete mesiti rukom.
Stavite sastojke u mini-pekaru sledećim redosledom:
- malo umučeno jaja sa tečnošču i sečerom;
- mast;
- pola količine brašna;
- bugarski luk;
- preostalo brašno;
- kvasac.
Koristite program za pripremu testa, koji uključuje da testo treba da nadođe. Posmatrajte testo i ako je potrebno dodajte brašno. Kad se mašina oglasi, dodajte parmezan i origano.
Kad program završi, imačete nadošlo mekano testo, koje podelite na 4 jednaka dela. Od svake oblikujete četiri tanka bageta.
Pomešajte maslac sa mlekom i namažite bagete, uvaljajte u parmezan. Nožem napravite proreze po poršini i ostavite na 40 minuta da nadođu. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne bude gotov.
Ako volite mek i mirisan hleb, obavezno probajte ovaj baget.
Neka vam je slatko!