Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pohovane banane sa pistaćima

Pohovane banane sa pistaćima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pohovane banane sa pistaćima
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ima dezerta koji se jednostavno jedu, a ima i takvih koje dugo posle toga sanjate da probate ponovo - ovaj je od drugih"

Potrebni sastojci

  • banane - 4 - 5 komada
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • brašno - 50 g
  • vanila - 1 mahuna
  • ulje - za prženje
  • Za garniranje
  • pistaći - 30 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • slatko od trešanja - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u dubokoj posudi. Dodajte sveže mleko i promešajte ponovo. Sipajte brašno i pola kašičice sode za hleb. Promešajte dobro smesu dok se ne dobije gusta kaša.

Prepolovite mahunu vanile i dodajte semenke u smesu za pohovanje.

Zagrejte ulje za prženje u dubokoj posudi na ringli. Oljuštite banane i isecite ih na polovine.

Potopite ih u poh i spustite u zagrejano ulje. Pržite dok ne dobiju zlatastu boju i prebacite na kuhinjski ubrus, da se ocede od suvišne masnoće.

Istucajte šaku pistaća u avančetu. Poređajte pohovane banane u tanjir za serviranje i garnirajte sa slatkom od višanja/trešanja i kiselom pavlakom.

Na kraju pospite pohovane banane pistaćima i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: