Način pripreme
U duboku posudu izlomite jaja i mutite ih sa šećerom dok ne dobijete gust krem.
U smesu postepeno dodajte istopljeni maslac.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ga u porcijama uz mešanje drvenom kašikom.
Pripremite pleh, koji obložite papirom za pečenje i sipajte gotovu smesu u njega.
Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 stepeni i ostavite da se peče još 15 minuta.
Kada je ravanija gotova, nemojte ga odmah vaditi iz rerne, već ga ostavite unutra dok se patišpanj kora ne ohladi.
Za to vreme pripremite sirup.
U vodu stavite šećer i vanilu i sve stavite na vatru.
Kada smesa proključa, skinite sa vatre.
Prelijte hladnu, omiljenu ravaniju lako prohlađenim sirupom.
Isecite kolač preliven sirupom u oblike po vašoj želji i pospite ga pistaćijem i kokosovim brašnom.
Ohladite ravaniju sa pistaćima i kokosovim brašnom i tek onda ga poslužite.