Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen tikvicama i musom od sira

Paradajz punjen tikvicama i musom od sira

Gabriela KokichevaGabriela Kokicheva
Šegrt
122494
Paradajz punjen tikvicama i musom od sira
Fotografije: Gabriela Kokicheva
1 / 3
23/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Zbog toga što nije svaki punjeni paradajz isti - mi preporučujemo ovaj za posebne trenutke"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada (srednje veliki)
  • tikvica - 1 komad
  • sir - 200 g
  • krem sir - 150 g
  • mirođija - 1/2 vezice
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na šajbne i zaprimo ih u tiganju sa malo maslinovog ulja.

Pomešamo dve vrste sira u posudu, dolivajući malo maslinovog ulja i izgnječimo ih viljuškom.

Na kraju dodajemo sitno isečenu mirođiju i promešamo dobro.

Sečemo paradajz na debele šajbne. Koristimo po jednu za osnovu. Preko nje mažemo mus od sira, sledi druga kriška paradajza, ponovo sloj musa i na kraju završavamo tikvicama.

Serviramo punjeni paradajz, tikvicu i slani mus, preliven maslinovim uljem i začinjen prstohvatom soli i bibera.

Za pravo uživanje dopunjujemo paradajz punjen tikvicama i musom od sira čašom vina sovinjon blan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: