Prelivena pita sa bundevom i jabukama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Prelivena pita sa bundevom i jabukama
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
05/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Raskošna prelivena pita sa bundevom i jabukama koju obavezno treba da probate."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g (pečena)
  • tanke kore - 1/2 pakovanja
  • jabuke - 2 komada
  • lešnici - 150 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • ulje
  • Za šećerni sirup
  • šećer - 200 g
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite pečenu bundevu u pire. Dodajte smeđi šećer i začinite cimetom.

Narendajte jabuku. Zapecite lešnike u suvom tiganju. Kada su gotovi prebacite ih u avanče i istucajte. Dodajte ih u narendanu jabuku. Dodajte i suvo grožđe.

Slepite kore dve po dve mažući uljem između. Namažite svaki par kora sa kašikom pirea od bundeve. Stavite smesu od jabuka sa koštunjavim voćem i suvim grožđem i uvijte u rolnu. Poređajte pitice u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Namažite uljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pripremite sirup, mešajući šećer i vodu u posudi na ringli. Ostavite sirup da se zgusne i ohladite.

Prelijte vruću slatku pitu šećernim sirupom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: