Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena pita sa jabukama, bundevom i sušenim smokvama

Prelivena pita sa jabukama, bundevom i sušenim smokvama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Prelivena pita sa jabukama, bundevom i sušenim smokvama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Sakupite najukusnije darove leta i spremite ukusnu pitu sa njima! Nek vam je slatko prijatelji!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
  • jabuke - 4 komada, narendane i oceđene od vode
  • bundeva - oko 500 g, narendana
  • smokve - 50 g, sušene
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte narendane jabuke, bundevu, smokve (oprane hladnom vodom i isečene), šećer i cimet.

Namažite posudu za pečenje uljem.

Stavite dve kore u posudu za pečenje i pospite delom nadeva. Tako uradite i sa preostalim korama i nadevom. Završite korama i isecite na trougaone parčiće ili po vašoj želji.

Istopite maslac i prelijte pitu.

Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotovo. Ostavite da se ohladi.

Pripremite sirup od šećera i vode i prelijte ohlađenu slatku pitu.

Prelivena pita sa jabukama, bundevom i sušenim smokvama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: