Prelivena pita sa jabukom i ratlukom

18/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Ne postoje reči kojima se može opisati koliko je sočna i mirisna ova pita, moraćete da je pripremite da biste shvatili "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 032
  • Pregledi tokom meseca330
  • Pregledi tokom desmice40
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko sjediniti sa sodom, pa dodati šećer i jaje i promešati. Dodati brašno, a ukoliko je retko, staviti još malo brašna. Jabuku narendati, malo je iscediti od soka, sjedniti sa cimetom i sipati u smesu.

Ratluk naseći na male parčiće i dodati u nadev. Dve kore namazati malo rastopljenim maslacem i staviti jednu preko druge. Namazati 3-4 kašike nadeva po celoj kori i uviti u rolat. Isto ponoviti sa ostalim korama.

Rolate ređati u pleh namazan maslacem, naseći ih na parčiće i preliti preostaim maslacem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta, dok rolati ne dobiju zlatnu boju. Skuvati sirup od vode, šećer i vanile, pa njime preliti slatku pitu. Ostaviti na hladnom da upije sirup. Najukusnija je sledećeg dana.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar