Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena pita sa jabukom i ratlukom

Prelivena pita sa jabukom i ratlukom

Prelivena pita sa jabukom i ratlukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
16
"Ne postoje reči kojima se može opisati koliko je sočna i mirisna ova pita, moraćete da je pripremite da biste shvatili"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • jabuka - 1 kom.
  • cimet - 1 kašičica
  • jaja - 1 kom.
  • brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 100 g
  • ratluk - 1 pakovanje
  • za preliv
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko sjediniti sa sodom, pa dodati šećer i jaje i promešati. Dodati brašno, a ukoliko je retko, staviti još malo brašna. Jabuku narendati, malo je iscediti od soka, sjedniti sa cimetom i sipati u smesu.

Ratluk naseći na male parčiće i dodati u nadev. Dve kore namazati malo rastopljenim maslacem i staviti jednu preko druge. Namazati 3-4 kašike nadeva po celoj kori i uviti u rolat. Isto ponoviti sa ostalim korama.

Rolate ređati u pleh namazan maslacem, naseći ih na parčiće i preliti preostaim maslacem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta, dok rolati ne dobiju zlatnu boju. Skuvati sirup od vode, šećer i vanile, pa njime preliti slatku pitu. Ostaviti na hladnom da upije sirup. Najukusnija je sledećeg dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: