Način pripreme
Pripremite sirup od lavane, tako što zagrevate vodu i šećer u posudi na ringli. Dodajte grančice suve lavande i ostavite smesu da provri i da se redukuje u gust sirup.
Odvojte belanca od jaja i stavite ih u duboku posudu. Dodajte prstohvat soli i počlnite da mutite mikserom. Dodajte u etepama šećer u prahu uz neprestano mešanje i mešajte dok se ne dobije sneg sa čvrstim vrhovima.
Procedite sirup od lavande i dodajte ga u tankom mlazu u belanca uz neprestano mešanje.
Stavite list papira za pečenje u posudu za pečenje i oblikujte puslice od dobijenog merenga pomoću kašike ili šprica.
Ostavite malo rastojanje između njih, jer će uvećati svoj obim tokom pečenja.
Zagrejte rernu na nisku temperaturu, ne više od 120 stepeni i pecite puslice sat i po do dva, dok ne dobiju sasvim blagu zlatastu preplanulost i ne počnu lako da se odvajaju od papira.