Bečka štrudla od jabuka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
06/05/2019
"Bečko uživanje za dušu i čula..."
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano653
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tanke kore - 1 pakovanje
  • jabuke - 750 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • suvo grožđe - 75 g
  • maslac - 100 g
  • prezle - 40 g
  • limun - 1 komad
  • cimet - 2 kašike
  • Za garniranje
  • šećer u prahu
  • sladoled od vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola maslaca u tiganju i zapržite u njemu hlebne mrvice.

Oljuštite jabuke i isecite na kocke.

Kada prezle postanu zlataste dodajte jabuke, suvo grožđe, šećer, sok i koru od limuna. Začinite smesu cimetom. Dodajte i preostalu količinu maslaca i ostavite jabuke da omekšaju i da se karamelizuju.

Slepite 5-6 finih kora maslacem između njih. Stavite nadev od jabuke odozgo i uvijte u čvrst rolat.

Stavite štrudlu u posudu za pečenje preko papira za pečenje i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.

Pospite gotovu štrudlu šećerom u prahu i servirajte sa kuglom sladoleda od vanile.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar