Klasične špagete Bolonjeze

06/05/2019
"Do sada ste mislili da ste jeli prave špagete bolonjeze, ali ovaj recept će vam pokazati njihov autentičan ukus"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite špagete da se kuvaju u šerpu sa posoljenom vodom.

Isecite šargarepu i celer na kockice.

Propržite mleveno meso u dubokoj posudi. Kad se meso izdrobi i karamelizuje izvadite ga iz tiganja i procedite višak masti. Dodajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja u isti tiganj i pržite povrće. Začinite solju i biberom.

Nakon što se povrće izdinsta vratite mleveno meso u tiganj i dodajte sveže mleko. Sipajte belo vino. Iseckajte sitno listove bosiljka i dodajte u tiganj.

Sipajte konzervu sa paradajzom i dodajte paradajz pire. Dodajte prstohvat šećera da biste balansirali kiselinu. Promešajte smesu i sipajte bujon od povrća. Kuvajte dok se mleveno meso ne otpusti.

Prebacite špagete al dente u sos i dobro promešajte. Ostavite sve da se kuva još 1-2 minuta.

Servirajte špagete bolonjeze posute listićima parmezana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar