Način pripreme
Domaće bademovo mleko se zagreva na 40 stepeni, od čega se prethodno odvoji 100 ml mleka.
Izdvojenih 100 ml mleka stavite u posudu, dodajte fermentisanu poslasticu od lešnika, indijskog oraha i kokosa i dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa, pa u tankom mlazu sipajte u zagrejano mleko i dobro promešajte.
Smesu sipajte u posudu za kiselo mleko, zatvorite poklopcem, uključite aparat i ostavite da odstoji 8 sati, a zatim izvadite posudu iz aparata i ostavite u frižideru da se ohladi.
Operite, oljuštite i isecite krastavce na komade u posudu gde će se mešati veganski tarator.
Očistite, operite i sitno iseckajte mirođiju, pa je dodajte krastavcima.
Dodajte beli luk u prahu, himalajsku so i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa sipajte bademovo kiselo mleko.
Smesa se dobro promeša dok se ne dobije homogena masa, bez dodavanja vode. Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom je bez životinjskih proizvoda, ali je odličnog autentičnog ukusa.
Pogledajte i kako da napravite veganski tarator sa orasima i veganski tarator od suncokretovih semenki.