Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom

Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
494973k
Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom je bez životinjskih proizvoda, ali je odličnog autentičnog ukusa."

Potrebni sastojci

  • Za kiselo mleko
  • bademovo mleko - 750 ml
  • fermentisana poslastica - 3 kašike, od lešnika, indijskih oraha i kokosa
  • krastavci - 2 komada
  • mirođija - 1 struk
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Domaće bademovo mleko se zagreva na 40 stepeni, od čega se prethodno odvoji 100 ml mleka.

Izdvojenih 100 ml mleka stavite u posudu, dodajte fermentisanu poslasticu od lešnika, indijskog oraha i kokosa i dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa, pa u tankom mlazu sipajte u zagrejano mleko i dobro promešajte.

Smesu sipajte u posudu za kiselo mleko, zatvorite poklopcem, uključite aparat i ostavite da odstoji 8 sati, a zatim izvadite posudu iz aparata i ostavite u frižideru da se ohladi.

Operite, oljuštite i isecite krastavce na komade u posudu gde će se mešati veganski tarator.

Očistite, operite i sitno iseckajte mirođiju, pa je dodajte krastavcima.

Dodajte beli luk u prahu, himalajsku so i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa sipajte bademovo kiselo mleko.

Smesa se dobro promeša dok se ne dobije homogena masa, bez dodavanja vode. Veganski tarator sa bademovim kiselim mlekom je bez životinjskih proizvoda, ali je odličnog autentičnog ukusa.

Pogledajte i kako da napravite veganski tarator sa orasima i veganski tarator od suncokretovih semenki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: