Način pripreme
Počnite tako što svo suvo voće isečene na veličinu suvog grožđa i pomešate u posudi. Iscedite sok od pomorandže i prelijte njime suvo voće i ostavite da stoji 15-20 minuta dok pripremate ostale stvari.
Isecite orahe u multipraktiku, ne previše sitno, da bi se osećali.
U posudi umutite jaja, nakon toga dodajte šećer i ponovo mutite dok se ne rastvori potpuno. U smesu dodajte rendanu koru od limuna, cimet i dodajte po malo brašna dok mešate.
Prašak za pecivo pomešajte sa brašnom. Nakon što iskljućite mikser dodajte orahe i mešajte spatulom. Na kraju dodajte potoljeno voće sa sokom, promešajte dobro dok ne dobhijete homogenu smesu.
Sipajte je u pleh sa dnom koje se ne lepi, pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 40-50 minuta dok ne bude gotovo. Probajte drvenom čačkalicom za zube, treba da izađe bez mrvica. što znači da je štolen pečen.
Nakon što izvadite Božićni kolač, pospite ga šećerom u prahu.