Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogača sa semenkama i aromatičnim nadevom

Pogača sa semenkama i aromatičnim nadevom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Pogača sa semenkama i aromatičnim nadevom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Odvojite vreme da biste pripremili aromatičnu pogaču sa semenkama - vredi"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada ( 1 žumance za premazivanje)
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • brašno - 800 g
  • miks semenki
  • kačkavalj - 100 g
  • crne masline - 10 komada
  • marinirane pečurke - 2 supene kašike, isečene
  • šarena so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u 100 ml mlakog mleka sa šećerom i malo brašna. Obavezno prosejte brašno, da pogača nadođe i da bude vazdušasta.

Zamesite srednje tvrdo testo, namažite ga uljem i pokrijte folijom da nadođe. Od ovog testa možete oblikovati nekoliko pogača, a možete i jednu, ali će biti velika.

Za svaku pogaču treba da podelite testo na dva dela, u jedan deo stavite isečeni kačkavalj, pečurke i masline, pospite čubrom i šarenom solju.

Sa drugim delom pokrijte pogaču i savijte ivice odozdo. Ostavite da nadođe, nakon toga namažite žumancem, umućenim sa malo mleka i ulja.

Pospite semenkama i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: