Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljnje. Dodajte sveže mleko, kvasac, vanilu, šećer i razbijte jaje.
U početku mešajte kašikom, a nakon toga počnite da mesite. Ako je potrebno dodajte još brašna dok ne dobijete glatko i meko testo.
Pokrijte testo i ostavite ga na toplom da nadođe. Kad se testo udvostruči premesite ga ponovo, potopite ruke u rastopljenu mast i mesite. Radite tako dok ne izmesite mast. Podelite testo na 4 lopte. Svaku razvijte na tanku koru. Isecite koru na trouglove.
U široki deo trougla stavite po jednu kašičicu slatka od jagoda. Uvijte trouglove u kiflice. Namažite umućenim žumancem, pospite semenom maka i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostaivte kiflice da nadođu.
Nadošle kiflice stavite u umereno ugrejanu rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.