Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa aromatičnim nadevom

Kiflice sa aromatičnim nadevom

Kiflice sa aromatičnim nadevom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Svaka dijeta počinje sa kiflicama i aromatičnim nadevom od jagoda, ili ipak završava sa tim?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad
  • mast - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 800 - 900 g
  • slatko od jagoda - 1 tegla
  • seme maka
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljnje. Dodajte sveže mleko, kvasac, vanilu, šećer i razbijte jaje.

U početku mešajte kašikom, a nakon toga počnite da mesite. Ako je potrebno dodajte još brašna dok ne dobijete glatko i meko testo.

Pokrijte testo i ostavite ga na toplom da nadođe. Kad se testo udvostruči premesite ga ponovo, potopite ruke u rastopljenu mast i mesite. Radite tako dok ne izmesite mast. Podelite testo na 4 lopte. Svaku razvijte na tanku koru. Isecite koru na trouglove.

U široki deo trougla stavite po jednu kašičicu slatka od jagoda. Uvijte trouglove u kiflice. Namažite umućenim žumancem, pospite semenom maka i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostaivte kiflice da nadođu.

Nadošle kiflice stavite u umereno ugrejanu rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: