Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Pamuk pogača sa semenkama

Pamuk pogača sa semenkama

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945433
Pamuk pogača sa semenkama
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 4
28/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Meka kao pamuk i topliko ukusna, da se bukvalno topi u ustima - šta je to?"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 7 g (1 kesica)
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - oko 1 kg
  • šećer - 1/2 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • semenke - za posipanje
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite 1 kesicu suvog kvasca i stavite u 1 šolju toplog mleka sa 2 supene kašike brašna i 1/2 supene kašike šećera. Umutite dva jajeta sa kiselim mlekom, uljem, sirćetom i solju. U tečne sastojke dodajte kvasac i počnite da dodajte brašno.

Mešajte dok ne postane teško da se meša kašikom. Počnite da mesite i dodajte brašno dok se ne dobije meko, elastično testo, koje se ne lepo po rukama.

Pokrijte ga u posudi da se ne osuši i da se ne dobije korica. Ostavite da se udvostruči. Nakon toga ga izvadite i razvijte oklagijom jednu veliku elipsu. Donju polovinu isecite na trakice, a gornju namažite maslacem, ugrejanom na vatri.

Počnite da uvijate od namazane strane dok ne dobijete rolat. Pažljivo ga podignite i stavite u prethodno namazan pleh, uvijte ga u oblik puža. Ostavite ponovo da nadođe, premažite žumancem i pospite semenkama.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni, kad stavite pogaču pojačajte na 170 stepeni i pecite dok ne porueni. Pogača bude kao pamuk - garantujem odličan rezultat.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: