Način pripreme
Brašno prosejati, umutiti jaje, dodati kvasac, so, šećer, ulje i kiselo mleko. Dodajte mlaku vodu i umesite meko testo.
Od testa oblikujte loptu, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da naraste.
Od podignutog testa oblikovati pogaču i pecite je dok ne bude gotova.
Ohladite pogaču, odsecite tanki poklopac i pažljivo izdubite unutrašnjost.
Pripremite fil: ugrejte ulje, dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i pečurke.
Kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte mleveno meso, mešajte i kuvajte dok mleveno meso ne promeni boju. Začinite začinom od povrća.
Napunite hleb pripremljenim filom.
Pecite ponjenu pogaču u zagrejanoj rerni 6-7 minuta, pecite bez poklopca.
Pre nego što jelo bude gotovo, pospite rendanim kačkavaljem i završite pečenje pogače dok se kačkavalj ne istopi.
Pospite svežim peršunom.
Punjena pogača sa mesnim nadevom i pečurkama je gotova.