Način pripreme
Nova varijanta recepta za čorbu sa ćuftama.
Mleveno meso posipajte čubrom, napravite male ćufte i uvaljajte u brašno. U šerpi zagrejte ulje, propržite sitno iseckan luk, kockice šargarepe, crvenu papriku na trake.
Kada povrće omekša, dodajte i kockice krompira. Nakon 2-3 minuta sipajte 1.5 l vruće vode. Kada voda proključa, dodajte ćufte, so po želji, biber i iseckan peršun.
Kuvajte na umerenoj vatri, dok krompir ne omekša. 10 minuta pre nego što sklonite sa vatre, dodajte testeninu farfale i šaku graška iz konzerve. Kuvajte dok se testenine ne skuvaju i sklonite sa vatre da se ohladi.
U činiji umutite kiselo mleko sa žumancetom. Sipajte jednu kutaću od bujona čorbe, promešajte sa žumancetom i vratite u šerpu u tankom mlazu.
Servirajte čorbbu sa sveže mlevenim biberom. Možete za ovu čorbu koristiti i drugo povrće - brokoli, boranija, bundeva, važno je da bude ukusna.