Način pripreme
U posudu sipamo mekani maslac, dodajemo ulje i šećer u prahu, mutimo mikserom da se šećer rastopi. Dodajemo vanilu, kukuruzni skrob i brašno sa praškom za pecivo, mešamo dok ne dobijemo testo za kolače. Ako je suvo i ako se mrvi, dodajemo još maslo masti.
Ako je potrebno dodajemo malo brašna. Odvajamo malu loptu kao jabuka i sa malo ulja i kakaa mešamo da dobijemo jednaku boju. Od belog brašna kidamo lopte, u sredini pritiskamo poklopcem da dobijamo udubljenje.
I stavljamo malo parče braon testa. Preko stavimo malo čokoladno jaje. Možemo promeniti boje, smenjivati belo sa brašnom i obrnuto. Preostalo testo oblikujemo na loptucu, malo spljeskamo odozgo i jedan kraj pritiskamo viljuškom.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12-15 minuta. Keksići treba da budu beli. U početku, kad ih izvadimol su meki, ali se zgusnu. Kada se peku, razlivaju se tako da testo ostavite mesto između njih.