Način pripreme
Prosejte brašno u posudu.
Napravite udubljenje u brašnu.
Umutite jaja, dodajte omekšali maslac na sobnoj temperaturi.
Dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i prašak za pecivo. Umesite meko testo.
Nemojte ga dugo mesiti, samo sjedinite sastojke do homogenosti.
Stavite testo u plastičnu kesu i ostavite oko 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo izvaditi i podeliti na 4-5 delova.
Svaki deo razvijte u koru.
Koristeći kalupe, isecite keksiće.
Ređajte ih na pleh obložen kuhinjskim papirom.
Pecite do ružičaste boje u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.
Pripremite glazuru tako što ćete mikserom umutiti belanca, so i sok od limuna.
Nakon što smesa pobeli, u delovima dodajte šećer u prahu i mutite dok se glazura ne zgusne.
Obojite u različite boje i oslikajte keksiće.
Poređajte ih i ostavite da se glazura osuši.
Poklonite oslikane uskršnje keksiće svojim najmilijima za praznik.