Način pripreme
Zamesimo testo za kolače, tako što u posudi pomešamo sastojke - jaje, šećer, nerafinisano suncokretovo ulje, sodu za hleb u istom redosledu i na kraju dodajemo brašno, koliko je potrebno da dobijemo meko testo.
Razvučemo na tanak sloj (ne tanji od pola cm) i okruglim kalupom isečemo keksiće.
Poređamo ih na rastojanju u plehu, prethodno namazanim nerafinisanim suncokretovim uljem. Pečemo oko 10 minuta (zavisi od rerne) na 180 stepeni, pazimo da ne zagori.
Čim budu gotovi, vadimo iz rerne, ukoliko se lome prilikom vađenja iz pleha, sačekamo 1-2 minuta da se ohladi i onda će se odvajati celi.
Stavljamo ih u posudu da se ne stvrdnu.
Nakon toga prirpemamo krem. U šerpu stavljamo 2 šolje vode i sipamo postepeno čokoladni skrob, koji smo prethodno rastvorili u malo mlake vode dok ne dobijemo homogenu smesu.
Mešamo konstatno i kuvamo čokoladni krem dok se ne zgusne - oko 5-10 minuta. Nakon toga zasladimo braon šećerom i dodajemo brašno od rogača i fino izrendanu crnu čokoladu.
Promešamo dobro i ostavljamo da se ohladi i stegne čokoladni krem.
Zalepimo po dva keksića sa čokoladnim kremom i ukrasimo u obliku cveta u odgovarajućem tanjiru naše slepljenje kolače.
Jednostavni i ukusni slepljeni kolači sa čokoladnim kremom za male i velike!