Način pripreme
Ugrejte pripremljenu slatku pavlaku sa šećerom dok se potpuno ne rastvori, pazite da ne provri ili da ne bude previše vrela.
Pomešajte suvi kvasac sa 1 kašičicom brašna, 1 kašičicu ugrejane pavlake i mešajte dok ne dobijete kašu. Ostavite 5 minuta.
Umutite jaje sa pavlakom, kvascem, maslacem i prosejanim brašnom, dodajte po malo dok ne dobijete meko i elastično testo za uskršnji kolač koje se ne lepi.
Namažite uljem ruke i mesite dok testo potpuno ne upije mast.
Ostavite na oko 30-40 minuta dok se ne udvostruči ili utrostruči.
Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, razvucite na tanke kore, namažite tečnom čokoladom i uvijte u rolat. Tako dobijate 3 fitilja koja punite tečnom čokoladom.
Upletite pletenicu, stavite u kalup i sačekajte da se udvostruči. Ako je prvo nadolaženje prošlo kako treba, drugo će biti još bolje.
Ja sam namazala rastopljenim maslcem i posula šećerom, a vi možete namazati belancem, žumancem ili jajetom, pomešanim sa malo svežeg mleka.
Ugrejte rernu na 180 stepeni, ali kada stavite kolač da se peče, smanjite na 160 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Meni je bilo potrebno 20-25 minuta (pošto smo želeti da bude prepečeniji, tako da proverite nakon 15 minuta dok ne dobije boju po vašoj želji).
Napomena: Navedena doza je za 1 mekan milibrot, po želj, za veći broj treba da udvostručite, utrostručite itd.