Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač sa pavlakom

Uskršnji kolač sa pavlakom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Uskršnji kolač sa pavlakom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Za najlepši praznik propremamo najlepše uskršnje kolače - ovi su sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, L veličina
  • šećer 70 g
  • kvasac - 1/2 kesice, suvi
  • pavlaka - 75 ml, slatka
  • brašno - 250 g
  • maslac - 1 supena kašika, rastopljen
  • ulje - 1 supena kašika
  • za nadev
  • tečna čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte pripremljenu slatku pavlaku sa šećerom dok se potpuno ne rastvori, pazite da ne provri ili da ne bude previše vrela.

Pomešajte suvi kvasac sa 1 kašičicom brašna, 1 kašičicu ugrejane pavlake i mešajte dok ne dobijete kašu. Ostavite 5 minuta.

Umutite jaje sa pavlakom, kvascem, maslacem i prosejanim brašnom, dodajte po malo dok ne dobijete meko i elastično testo za uskršnji kolač koje se ne lepi.

Namažite uljem ruke i mesite dok testo potpuno ne upije mast.

Ostavite na oko 30-40 minuta dok se ne udvostruči ili utrostruči.

Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, razvucite na tanke kore, namažite tečnom čokoladom i uvijte u rolat. Tako dobijate 3 fitilja koja punite tečnom čokoladom.

Upletite pletenicu, stavite u kalup i sačekajte da se udvostruči. Ako je prvo nadolaženje prošlo kako treba, drugo će biti još bolje.

Ja sam namazala rastopljenim maslcem i posula šećerom, a vi možete namazati belancem, žumancem ili jajetom, pomešanim sa malo svežeg mleka.

Ugrejte rernu na 180 stepeni, ali kada stavite kolač da se peče, smanjite na 160 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Meni je bilo potrebno 20-25 minuta (pošto smo želeti da bude prepečeniji, tako da proverite nakon 15 minuta dok ne dobije boju po vašoj želji).

Napomena: Navedena doza je za 1 mekan milibrot, po želj, za veći broj treba da udvostručite, utrostručite itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: