Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski filei u sosu od zelenog bibera

Svinjski filei u sosu od zelenog bibera

Svinjski filei u sosu od zelenog bibera
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Prefinjeno, aromatično i veoma ukusno - aplauzi su samo za vas"

Potrebni sastojci

  • svinjski filei - 7 - 8
  • maslac - 1 kockice
  • so
  • biber
  • za sos
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • belo vino - 1/4 šolje
  • zeleni biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju rastopite maslac i prorpžite filee mesa, prethodno začinjene solju i biberom. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari.

Izvadite meso i stavite ga na ubrus.

U kaserolu stavite pavlaku i zrna bibera. Sačekajte da provri i siključite. Za tvorite poklopcem i sačekajte 30 minuta da biber pusti mirise.

U istom tiganju u kojem ste pržili meso stavite proceđenu pavlaku. Posolite i sačekajte da provri. Redukujte dok ne dobijete gustinu po želji.

Ovde imaju dve varijante:

1. Da vratite meso unutra u tiganj na nekoliko minuta:

2. Da poređate na tanjir i da prelijete sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: