Način pripreme
Meso začinite biberom i solju. Stavite ga u tavu sa malo ulja i sipajte vino. Pecite, zajedno sa folijom, oko 30-40 minuta na oko 180 stepeni. Posle sklonite foliju i neka se dopeče još 10-15 minuta.
Može se manje ili više peći, zavisno od debljine mesa.
Dok se meso peče, skuvajte sočivo sa belim lukom i šargarepom. Kada se skuva, dodajte so, kurkumu, muskatni oraščić i kumin. Ispasirajte. Možete ostaviti neki deo neispasiran, ali ako više volite, možete napraviti i glatku smesu.
Zelene začine ispasirajte zajedno sa maslacem i tako ćete dobiti maslac sa biljkama. Možete ga koristiti za razna mesa ili za mazanje raznih vrsta hleba.
Naravno, začini mogu biti po želji, ali uvek je poželjno da imate nekoliko kockica maslaca sa biljkama u zamrzivaču. Servirajte meso preko pirea, a preko svakog parčeta stavite maslac.