Punjene jabuke sa viskijem

14/05/2019
"Najbolji viski za najaromatičniji zimski desert - punjene jabuke sa viskijem "
Priprema20 min.
Kuvanje28 min.
Ukupno48 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • suvo grožđe - 100 g, zlatno
  • suvo grožđe - 100 g, tamno
  • bademi - 50 g
  • smeđi šećer - 60 g
  • cimet - 1 supena kašika
  • muskatni orašćić - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • viski - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopcam na jabukama i izvadite unutrašnjost kašikom. Sačuvajte izvađeni deo da biste ga kasnije dodali u nadev.

Poređajte voće u pleh, na list papira za pečenje. Iseckajte bademe i pecite ih na suvom tiganju. Dodajte suvo grožđe u tiganj u orašaste plodove. Karamelizujte sa braon šećerom i 2 supene kašike vode.

Začinite smesu cimetom, đumbirom i muskatnim orašćićem. Isecite sitno odvojeni deo unutrašnjosti jabuka. Dodajte u posudu na vatri i promešajte.

Sipajte viski i ostavite smesu da vri dok miris alkohola ne ispari. Skintie smesu sa vatre i njom punite jabuke.

Pecite punjene jabuke u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar