Način pripreme
Rastvaramo kašičicu kafe u mlakoj vodi i pomešamo sa malo šećera po ukusu. Sipamo u odgovarajuću posudu.
Pripremamo krem za kolače, u posudi umutimo tečnu pavlaku sa polovinom šećera u prahu dok ne dobijemo meke vrhove. Dodajemo kašičicu alkohola, kod mene je viski, maskarpone i kiselu pavlaku.
Dodajemo preostali šećer u prahu i jednu vanilu. Promešamo žicom da nema grudvica, dok ne dobijemo gladak krem.
U pravougaoni pleh siapamo na dno 3 supene kašike krema i namažemo dno. Poređamo jedan red piškota, natopljenih za tren u kafu sa viskijem, odozgo namažemo deo krema i posipamo rendanom crnom čokoladom.
Nakon toga drugi red piškota, krem i završavamo tako što posipamo čokoladom.
Nožem obeležimo 8 kolača.
U kašiku kiselog mleka sipamo boju u prahu da se rastvori i dodajemo u krem da se oboji. Sipamo u špric sa zvezdastim nastavkom i ukrašavamo svaku.
Isečemo rolere na komade od 2-3 cm i stavimo na veliku ružicu na svaku pastu.
Kolači sa piškotama, viskijem i crnom čokoladom ostavljamo u frižideru da odstoje 1 noć i kolač je gotov.
Prijatno!