Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od pasulja sa hrskavom slaninom

Janija od pasulja sa hrskavom slaninom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Janija od pasulja sa hrskavom slaninom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Samo zapažamo, da je najukusniji začin za pasulj uvek bio i uvek će biti hrskava slanina"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • celer - 1 - 2 struka
  • crvene paprike - 1 - 2 komada
  • slanina - 150 g
  • pasulj - 600 g, iz tegle
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • bujon od povrća - 500 ml
  • peršun - 1/2 vezice
  • nana - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepu, luk i strukove celera. Usitnite beli luk.

Podelite slaninu na dva jednaka parčeta. Iscite jednu polovinu na kocke, bez kože i zapržite u suvom tiganju. Kada se slanina istopi dodajte luk, beli luk, šargarepa i celer u tiganju. Začinite solju i biberom.

Dinstajte svo povrće zajedno dok ne omekša. Dodajte nanu, čubar i dimljenu alevu papriku.

Sipajte pasulj i paprike. Dinstajte nekoliko minuta, nakon toga dodajte i paradajz i peršun.

Stavite u tiganj u kožu slanine. Prelijte bujonom.

Prebacite pasulj u rernu na 180 stepeni na 15-20 minuta.

U posudi pomešajte kumin, so, dimljenu alevu papriku i ljutu alevu papriku.

Isecite na tanke parčiće drugo parče slanine i uvaljajte je u miks začina.

Garnirajte gotov pasulj iz rerne sa pikantnim parčićima slanine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: