Način pripreme
Pileće meso za supu može biti od bilo kog dela pileta. Obično koristim meso sa kostima, koje pre upotrebe skidam dlake sa kože. Kuvam sa kožom, ako je ne volite, odvojite je nakon što skuvate.
Stavite u šerpu sa malo vode piletinu i dodajte so. Voda treba da provri i počnite da skidate penu, neprestano je skidajte dok ne prestane da se pojavljuje. Ako niste to radili, možete procediti bujon i oprati piletinu.
Kuvajte dok meso ne bude gotovo, nakon toga odvojite od kostiju i secite na male komade. Očišćen i opran luk, paprike, jabuke, krompir isecite na kockice i sa isečenim celerom stavite u šerpu gde ste sipali ulje.
Dodajte so, beli biber i kari, 2-3 kutlače bujona i dinstajte. Ako je potrebno periodično dodajte bujon, 7-8 minuta pre nego što sastojci budu potpuno gotovi dodajte piletinu, fidu i paradajz.
Dodajte preostali bujon. Nakon što se sve skuva, zapržite sa umućenim kiselim mlekom i jajetom. Pospite peršunom.