Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Gnezda»Gnezda u paradajz sosu sa graškom i bejbi šargarepom

Gnezda u paradajz sosu sa graškom i bejbi šargarepom

Gnezda u paradajz sosu sa graškom i bejbi šargarepom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Efektno, jednostavno za pripremu i veoma ukusno - idealno jelo za goste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • grašak - 3 - 4 supene kašike, zamrznut
  • šargarepa - bejbi
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 koamd
  • nana - suva
  • paradajz - ½ konzerve, oljušten
  • krompir - 2 komada, kuvan
  • ljutenica - 3 supene kašike, domaća
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 3 listića
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i sitno ga isecite. Dodajte ga u mleveno meso, razbijte jaje i pospite nanom. Oljuštite krompir i izrendajte krupnije. Dodajte u mleveno meso i mešajte dok smesa ne postane homogena.

Prelijte dno pleha za pečenje uljem. Dodajte ljutenicu u oljušteni paradajz i promešajte. Sipajte smesu u pleh. Dodajte beli luk, sitno iseckan i lovorov list.

Oblikujte od mlevenog mesa gnezda i poređajte u pleh na sos. U svako gnezdo stavite grašak i bejbi šargarepu. Pecite u ugrejanoj rerni. Pre nego što bude gotovo pospite rendanim kačakvaljem i pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: