Gnezda od mlevenog mesa sa jajima u paradajz sosu

12/08/2019
"Omiljena gnezda sa mlevenim mesom u svežem paradajz sosu - jelo o kome se govori "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca349
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za gnezda
  • mleveno meso - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 50 g
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • luk - 1 glavica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • za sos
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • paradajz sos - 1 šolja
  • peršun - 10 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa vodom skuvamo jaja. Nakon toga ih skidamo sa vatre i ostavljamo da se dobro ohladi tekućom vodom i oljuštimo od ljuske. Uzimamao, očistitemo i isečemo luk.

Sipamo u duboku posudu mleko i potapamo hleb. Nakon toga uzimamo mleveno meso i pomešamo sa iseckanim lukom, peršunom i u njih dodajemo hleb, potopljen u mleko, začinimo solju i biberom.

Od začinjenog mlevenog mesa oblikujemo 4 lopte, u svakoj od njih treba da napravimo rupu u koju ćemo staviti 1/2 jajeta, okrećemo sa isečenim delom na dole. Nakon toga poređamo u odgovarajući pleh.

Nakon toga sos. Propržimo brašno u ulju, dodajemo u njega sos od paradajza, peršun, so i biber po ukusu. Dobijenom kombinacijom prelivamo gnezda i posipamo sitno iseckanim peršunom, stavljamo da se peče u rerni 25-30 minuta dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar