Način pripreme
Mini čokoladna torta sa korom od oraha za jedan slađi dan.
Maslac i jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.
U dve posebne posude razdvojte belanca i žumanca jaja.
U drugoj posudi mikserom umutite meki maslac i šećer u gladak krem.
Počnite da dodajete žumanca jedno po jedno mešajući nakon svakog dok se u potpunosti ne apsorbuje.
Dodajte kakao i ponovo izmešajte. Od ove smese odvojte 1/3 za premazivanje domaće torte.
Sameljite orahe u blenderu. Neka ne budu fino mleveni. Dodajte ih u čokoladnu smesu mešajući kašikom ili špatulom.
Umutite belanca sa prstohvatom soli u sipkast sneg dok se ne formiraju vrhići. Počnite da ih dodajte u delovima u smesu.
Pokrijte kalup za pečenje prečnika 18-20 cm papirom za pečenje i sipajte smesu za koru od oraha.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok čačkalica koja se zabode ne bude suva.
Nakon toga izvadite koru iz kalupa, skinite papir i ohladite na rešetci dok se u potpunosti ne ohladi.
Čim se kora ohladi, namažite je odvojenom 1/3 krema od maslaca i stavite tortu u frižider na sat vremena.
Za to vreme pripremite glazuru.
Izlomite čokoladu u posudu i dodajte sveže mleko. Stavite na vodenu paru da se čokolada istopi i smesa postane homogena. Nakon toga ohladite.
Ovom glazurom zalijte tortu i nakon toga dekorišite po želji orašastim plodovima ili drugim.
Vratite neodoljivi desert u frižider na još nekoliko sati.
Ova čokoladna torta sa orasima po ukusu je slična klasičnoj torti Garaš, ali se pravi izuzetno jednostavno.
Probajte i neka vam je slatko!