Jagnjeće iznutrice na kasapski način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
16/05/2019
"Kada je reč o spremanju najukusnijih jela, mi uvek verujemo mesarima "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 2 kg (džigerica, grudi, srca, creva)
  • luk - 2 veze, svež
  • paprika - 300 g
  • paradajz - 150 g, konzerviran
  • ulje - 100 ml
  • nana - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene jagnjeće iznutrice (bez džigerice) isecite na krupne komade i skuvajte u posoljenoj vodi. Luk i paprike isecite na krupno i dinstajte u zagrejanom ulju oko 10-15 minuta.

Kada povrće omekša, dodajte skuvane iznutrice, sirovu džigericu, paradajz, biber i alevu papriku. Prelijte sa oko 300 ml bujona od bujona gde su se kuvale iznutrice. Dodajte so, sitno iseckanu nanu i peršun.

Prebacite namirnice u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada ostane samo ulje, izvadite jelo.

Možete poslužiti jagnjeće iznutrice sa garnirom od sezonske salate ili krompir pireom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar