Francuska novogodišnja torta sa puslicama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
20/05/2019
"Hiljadu poljubaca za onog koji je izmislio ovu francusku novogodišnju tortu sa puslicama "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • margarin - 100 g
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 4 komada (žumanca)
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • puslice - 200 g, gotove
  • džem od kajsije - 1 šolja
  • šlag - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer umutite sa maslacem. Dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte mleko i vanilin šećer i sve promešajte.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivom i dodajte mlečnoj smesi. Testo podelite na pola.

Oba dela razvijte u koru, pecite na 180 stepeni po 20-25 minuta, izvadite i ohladite. Jednu koru premažite džemom i preko pokrijte delom šlaga.

Preko poređajte puslice, a onda ih premažite sa još malo šlaga.

Stavite drugu koru, premažite je džemom, zatim šlagom i preko poređajte preostale puslice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar