Francuska puslica torta

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44012531
Francuska puslica torta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ne možete da poreknete da se francuzi razumeju u poljupce U torte takođe"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 belanaca
  • šećer - 300 g
  • skrob - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • bademi - 50 g, listići
  • banana - 400 g,
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • pavlaka - 600 ml, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg, a posebno pomešajte skrob sa sirćetom. Postepeno dodajte šećer u belanca i mutite. Na kraju pažljivo pomešajte sa skrobom.

Obložite pleh za pečenje i sipajte smesu od belanaca. Uz pomoć viljuške oblikujte lepe talase na belancima. Pospite polovinom badema i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 140 stepeni 1 sat.

Nakon toga isključite rernu, ali nemojte vaditi tortu od puslica.

Ispasirajte 1/3 banane i dodajte šećer u prahu, a nakon toga i pavlaku.

Prebacite koru na odgovarajući poslužavnik i odozgo rasporedite nadev od banane. Napravite ukras od isečenih krugova banane i pospite preostalim bademima.

Dobro je da stavite pavlaku neposredno pre serviranja, da bi kora ostala hrskava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: