Francuska puslica torta

17/01/2018
"Ne možete da poreknete da se francuzi razumeju u poljupce U torte takođe "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 176
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 belanaca
  • šećer - 300 g
  • skrob - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • bademi - 50 g, listići
  • banana - 400 g,
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • pavlaka - 600 ml, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg, a posebno pomešajte skrob sa sirćetom. Postepeno dodajte šećer u belanca i mutite. Na kraju pažljivo pomešajte sa skrobom.

Obložite pleh za pečenje i sipajte smesu od belanaca. Uz pomoć viljuške oblikujte lepe talase na belancima. Pospite polovinom badema i stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 140 stepeni 1 sat.

Nakon toga isključite rernu, ali nemojte vaditi tortu od puslica.
Ispasirajte 1/3 banane i dodajte šećer u prahu, a nakon toga i pavlaku.

Prebacite koru na odgovarajući poslužavnik i odozgo rasporedite nadev od banane. Napravite ukras od isečenih krugova banane i pospite preostalim bademima.

Dobro je da stavite pavlaku neposredno pre serviranja, da bi kora ostala hrskava.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar