Torta sa puslicama

11/06/2019
"Bar 101 poljubac treba da date majstoru poslastičaru, koji je pripremio ovu tortu sa puslicama "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, gotove sa ukusom kakaa
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • za krem
  • kivi - 3 komada
  • jagode - 100 g
  • pavlaka - 1/3 od pavlake navedene gore
  • tečna čokolada - 2 supene kašike
  • za prelivanje
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • za ukras na torti
  • puslice
  • čokoladne mrvice
  • šećerne perlice
  • orasi - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo pavlaku dok ne dobijemo penu. 1/3 pavlake odvajamo u drugu posudu. Dodajemo kivi, isečen na kockice, jagode takođe isečene sitno i tečnu čokoladu. Smesu lepo promešamo.

Šećer dodajemo u vodu i ostavljam oda provri dok se smesa ne zgusne. Sirup ostavljamo da se malo ohladi.

Na veliki tanjir ili tablu stavljamo jednu koru i prelivamo hladnim sirupom. Preko dodajemo deo pavlake i poravnamo lepo. Odozgo stavljamo drugu koru, prelivamo sirupom i preko stavljamo krem.

Preko krema stavljamo treću koru. Prelivamo šećernim sirupom i stavljamo preostali deo od pavlake. Poravnamo lepo tortu odozgo i sa strane.

Orahe sameljemo i tortu posipamo sa strane. Odozgo poređamo puslice i tortu posipamo čokladnim mrvicama i perlicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar