Način pripreme
Isečete na tanko but i istucate meso. Veličina filea treba da bude veličine dlana (bez prstiju) manje-više.
Pripremite marinadu sa navedenim sastojcima, promešajte je dobro i filee držite u njoj oko 1-2 sata.
U dubokom tiganju zagrejte malo ulja i zapržite luk isečen na polumesece, tek toliko da omekša., Nakon toga dodajte sitno isečene pečurke i nastavite da pržite dok i one ne omekšaju. Začinite ih po vešem ukusu (ja sam koristila začin od povrća, ali može i samo sa solju, biberom i na primer peršunom).
Sklanjate sa ringle i ostavljate da se ohladi. Kada su filei gotovi, u svaki stavljate po malo nadeva i uvijate ih u rolnice.
Ređate zavijenim delom na dole u malu namazanu posudu za pečenje, da se poređaju čvrsto jedna do druge. Ostaće vam nadeva - njime pokrivate filee odozgo i sipate zajedno sa bujonom koji su pustili pri prženju. Pečete na umerenoj vatri oko 50 minuta ili dok ne bude gotovo. Ako ne volite da luk bude odozgo blago prepečen, pokrijte jelo aluminijumskom folijom.
Jedan dodatak, ako želite: Nakon što je gotovo, narendajte malo kačkavlaja i zapecite ili samo istopite odozgo. Isto može da se uradi i samo sa jednom porcijom u mikrotalasnoj rerni. Za garnirung ide dobro krompir pire ili krompir salata.