Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Svinjske rolnice sa pečurkama i povrćem u rerni

Svinjske rolnice sa pečurkama i povrćem u rerni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Svinjske rolnice sa pečurkama i povrćem u rerni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
30/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Jedinstveno jelo, da ga spremite u specijalnim prilikama"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 8 - 10 komada
  • soja sos - 3 kašike
  • senf - 1 kašičica, sa renom
  • so
  • biber
  • kari
  • za nadev
  • slanina - 150 - 200 g (viršle ili šunka)
  • kačkavalj - 150 - 200 g
  • kiseli krastavčići - 1 - 2 komada
  • za sos
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena
  • pečurke - 300 g
  • gauda - 150 g
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću tučka istanjite šnicle. Marinirajte ih jedan sat u smesu od soja sosa, senfa, soli, bibera i karija.

U svaku stavite parče slanine, krastavčić i kačkavalj. Uvijte u rolnice i poređajte ih u posudu za pečenje.

U tiganju sa 1-2 kašike ulja izdinstajte luk, isečen na polumesece.

Nakon toga dodajte na krupno narendanu šargarepu, na ivice isečenu papriku i pečurke. Posolite, pospite biberom i sipajte smesu u rolnice.

Sipajte malo vode, odozgo poređajte parčiće gaude.

Uvijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Na kraju sipajte pavlaku, vratite nazad u rernu na nekoliko minuta.

Ideju za ovo jelo sam dobola od moje fejsbuk prijateljice Jani Georgijeve.

Svinjske rolnice sa pečurkama i povrćem u rerni su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: