bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Svinjske rolnice sa tri vrste sira

Svinjske rolnice sa tri vrste sira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svinjske rolnice sa tri vrste sira
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 4
21/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
"Izvrsno, aromatično i fascinirajuće jelo koje možete da servirate u svakoj prilici"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se operu, osuše se dobro, začinjavaju začinima (so, biber, kumin i aleva paprika). Preko svake šnicle se ređa parče šunke, čedra, namrvljeni plavi sir, topljeni sir i pečurke.

To se ponavlja i sa ostalima dok se ne potroše sastojci. Svaka se uvija u rolnicu i fiksira čačkalicom. Rolnice se poređaju u blago podmazanu posudu za pečenje i prelivaju sa 1 šoljom smese od vode i vina.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni pod folijom 60 minuta. Nakon toga folija se sklanja, da se zapeku oko 10 minuta. Nek vam je slatko!

Beleška: Nakon što začinite šnicle, ostavite ih u frižideru pod aluminijumskom folijom, da upiju začine. Možete da posolite sasvim malo (ili uopšte da ne solite) šnicle, jer plavi sir i drugi sirevi su takođe slani i postoji mogućnost da presolite rolnice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: