Testenina sa buketom pečuraka i sosom od pavlake

20/05/2019
"Nije pitanje da li može da se nađe ukusnija testenina, zato što ne biste tražili drugu, čim budete probali ovu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite fusile da se kuvaju u posoljenoj vodi.

Prelijte suve vrganje i lisičarke toplom vodom i ostavite nekoliko minuta da omekšaju. Oljuštite i krupnije isecite šitake.

Ugrejte masalc u tiganju i dinstajte sveže pečruke sa prstohvatom soli i biberom. Procedite vrganje i lisičarske od vode i dodajte u tiganj.

Iseckajte čenove belog luka sitno i dodajte. Prelijte pavlakom i ostavite sos da se krčka na umerneoj vatri nekoliko minuta. Pre nego što skinete sa vatre dodajte i belo vino.

Procedite fusile od vode i dodajte u sos.

Promešajte i ostavite tiganj na vatri još minut-dva da testenina upije sve mirise i ukuse od sosa sa pavlakom i pečurkama.

Jelo servirajte posuto rendanim parmezanom i svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar