Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa buketom pečuraka i sosom od pavlake

Testenina sa buketom pečuraka i sosom od pavlake

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Testenina sa buketom pečuraka i sosom od pavlake
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nije pitanje da li može da se nađe ukusnija testenina, zato što ne biste tražili drugu, čim budete probali ovu"

Potrebni sastojci

  • testenina - 200 g, fusili
  • vrganj - 50 g (suvi)
  • lisičarske - 50 g (suve)
  • šitake pečurke - 200 g
  • pavlaka - 150 ml
  • belo vino - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - 30 g
  • peršun - ½ veze
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite fusile da se kuvaju u posoljenoj vodi.

Prelijte suve vrganje i lisičarke toplom vodom i ostavite nekoliko minuta da omekšaju. Oljuštite i krupnije isecite šitake.

Ugrejte masalc u tiganju i dinstajte sveže pečruke sa prstohvatom soli i biberom. Procedite vrganje i lisičarske od vode i dodajte u tiganj.

Iseckajte čenove belog luka sitno i dodajte. Prelijte pavlakom i ostavite sos da se krčka na umerneoj vatri nekoliko minuta. Pre nego što skinete sa vatre dodajte i belo vino.

Procedite fusile od vode i dodajte u sos.

Promešajte i ostavite tiganj na vatri još minut-dva da testenina upije sve mirise i ukuse od sosa sa pavlakom i pečurkama.

Jelo servirajte posuto rendanim parmezanom i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: