Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Slane galete sa bundevom i dimljenim lososom

Slane galete sa bundevom i dimljenim lososom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Slane galete sa bundevom i dimljenim lososom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 5
21/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Kod nas se snovi gladnika ostvaruju - ukusne i zdrave galete sa bundevom i dimljenim lososom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g (prethdono pečena)
  • maslac - 30 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
  • brašno - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 100 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 struka
  • mirođija - 1/2 veze
  • dimljeni losos - 80 g
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite kuvanu bundevu.

U posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Napravite udubljenje u brašnu i unutra razbijte jaje. Promešajte. Postepeno dodajte sveže mleko.

Isecite maslac na kockice i dodajte u bazu. Dodajte i pire od bundeve. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite galete u aparatu.

Začinite kiselu pavlaku solju i biberom. Dodajte sitno iseckanu koru 1 limuna i 1/2 veze mirođije. Završite maslinovim uljem i promešajte topling.

Isecite sitno crveni lik i izgnječen mladi luk za posipanje galeta.

Servirajte galete od bundeve tako što ih ukrasite pavlakom. Poređajte komade dimljenog lososa i popsite crvenim i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: