Način pripreme
U posudu razbijemo jaja, stavljamo kiselo mleko, prašak za pecivo, ulje i dobro promešamo.
Nakon toga postepeno prosevamo brašno i dodajemo u smesu, pažljivo mešamo da ne ostanu grudvice. Isečemo praziluk i salamu sitno, sir izmrvimo, kačkavalj izrendamo fino, odvajamo malo.
Bosiljak i ruzmarin isečemo, ja koristim makaze. Parmezan kupimo gotov, fino izrendam. Dodajemo sve u smesu sa solju i dve vrste bibera i dobro promešamo.
Namažemo kalupe za mafine sa uljem i rasporedimo od smese za slane mafine.
Ja sam pekla iz dva puta pošto mi je kalup za 12 mafina. Odozgo posipamo odvojenim kačkavaljem i semenkama po izboru.
Pečemo slane mafine sa sirom i kobasicom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Neka vam je slatko!
Nemojte da propustite ove veoma ukusne za sve ukućane predloge za domaće pecivo sa sirom ili najbrže slane mafine.