Način pripreme
Isecite krompir i stavite ga u kipuću vodu na nekoliko minuta da se blanšira.
Za majonez:
Prepolovite i očistite avokado. Isecite ga i stavite ga u posudu. Začinite limunom, solju, maslinovim uljem, svežim estragonom i pasirajte u glatku smesu.
Za šnicle:
Da biste istanjile pileće filete, isecite ih na pola. Začinite solju i biberom. Stavite ih u posudu i zamesite sa kašikom kisele pavlake, sitno isečenim inćunima i kaprom i sokom od pola limuna.
Zagrejte 100 ml ulja u tiganju. Rasporedite komponente za poh u tri odvojene posude; brašno, umućena jaja i prezle.
Uvaljajte filete prvo u brašno nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite ih zajedno sa blanširanim krompirom dok ne dobiju zlatastu koricu.
Servirajte šnicle i krompir i garnirajte majonezom od avokada.