Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Faširane šnicle»Pileće šnicle sa prženim krompirom i majonezom od avokada

Pileće šnicle sa prženim krompirom i majonezom od avokada

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pileće šnicle sa prženim krompirom i majonezom od avokada
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Postoje šnicle i šnicle za dušu sa neverovatnim majonezom od avokada, zar nije tako"

Potrebni sastojci

  • pile - 400 g (file)
  • krompir - 2 - 3 komada (crveni)
  • inćuni - 10 g
  • kapar - 10 g
  • limun - 1 komad
  • kisela pavlaka - 50 g
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • prezle - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
  • Za majonez
  • avokado - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • estragon - 7 - 8 listova
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir i stavite ga u kipuću vodu na nekoliko minuta da se blanšira.

Za majonez:

Prepolovite i očistite avokado. Isecite ga i stavite ga u posudu. Začinite limunom, solju, maslinovim uljem, svežim estragonom i pasirajte u glatku smesu.

Za šnicle:

Da biste istanjile pileće filete, isecite ih na pola. Začinite solju i biberom. Stavite ih u posudu i zamesite sa kašikom kisele pavlake, sitno isečenim inćunima i kaprom i sokom od pola limuna.

Zagrejte 100 ml ulja u tiganju. Rasporedite komponente za poh u tri odvojene posude; brašno, umućena jaja i prezle.

Uvaljajte filete prvo u brašno nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite ih zajedno sa blanširanim krompirom dok ne dobiju zlatastu koricu.

Servirajte šnicle i krompir i garnirajte majonezom od avokada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: